Miniévadot hirdetett a kolozsvári magyar színház

Kultúra, 2015.02.26

Miniévadot hirdetett a Kolozsvári Állami Magyar Színház, amely öt legújabb és legkedveltebb produkcióját tűzi műsorra március végén egymást követő napokon közölte csütörtökön az erdélyi teátrum.

Március 24. és 28. között tartják az úgynevezett miniévadot, ami a március 27-i színházi világnap köré szervezett eseménysorozat része. A színház színes programokkal készül erre az ünnepi időszakra. Sorrendben az Aki elzárja az éjszakát, Az öreg hölgy látogatása, A vágy, a Ványa bácsi, és a #hattyúdal című előadásokat tűzik műsorra az említett időszakban.

Az érdeklődők számára a színház korlátozott számban kedvezményes jegycsomagot is biztosít.

Az intézmény a napokban utcai reklámkampányt indított Kolozsváron, amelyen azt hirdeti, hogy a román mellett angol feliratozást is biztosít, egyelőre öt előadásához. A Kolozsvári Állami Magyar Színház 2007-től feliratozza román nyelven produkcióit azok számára, akik nem értenek magyarul.

Kovács Kinga programigazgató a transilvaniareporter.ro kolozsvári portálnak elmondta, hogy az előadásaikat látogató közönség mintegy egyötöde román, de a kistermi előadásokon a többségiek létszáma magasabb arányú. A színház becslése szerint a kistermi produkciókon arányuk a 40 százalékot is eléri.

A programigazgató szerint az angol nyelvű, fiatalos reklámkampánnyal főként a román fiatalokat akarják megszólítani. Kolozsvár román anyanyelvű állandó lakosságának 27 százaléka kíváncsi a magyar színház produkcióira, de az ott tanuló román diákoknak csupán 4 százaléka látogatja a magyar előadásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!