Mozart fuvolaversenyekkel indítja az évadot a Budapesti Vonósok Kamarazenekar

Kultúra, 2018.10.06

Wolfgang Amadeus Mozart fuvolaversenyeivel indítja a 2018/2019-es évad műsorát a Budapesti Vonósok Kamarazenekar október 17-én a budapesti Zeneakadémián.

A varázslatos fuvola című koncerten a G-dúr fuvolaverseny, a D-dúr fuvolaverseny, a C-dúr fuvola-hárfaverseny és a C-dúr Andante hangzik el Vigh Andrea hárfaművész és Drahos Béla fuvolaművész közreműködésével - közölte a zenekar az MTI-vel.

A zenekar a 2018/2019-es évad műsorát a régi értékek és hagyományok mellett friss elképzelésekkel, ötletekkel fűszerezve állította össze, amelyben új műsorok, ritkán játszott darabok kerülnek előtérbe. A bérletsorozatok összeállításánál fontos szempont volt, hogy minden korosztály és zenét szerető ember megtalálja a kedvére való programot.

"Az Akadémiai-bérlet estjein olyan zongoristák vendégeskednek, akikkel már régóta várt közös koncert valósul meg. Olyan remekművek előadására vállalkozunk, amelyek eredetileg más előadói apparátusra íródtak, de nagyon izgalmasak kamarazenekari előadásban is. A BMC-s estjeinken a Klasszikusok tükrében sorozat mellett a reflektorfény idén Haydn szimfóniáin lesz, valamint örömmel folytatjuk az Operajátszóház előadásait. Az idei évad első koncertje igazán izgalmasnak ígérkezik, Mozartot így csak igen ritkán hallhatta a közönség" - idézi a közlemény Pilz János, a zenekar állandó koncertmestere szavait.

Az 1977-es alapítású Budapesti Vonósok Kamarazenekar művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere Pilz János. A Budapesti Vonósok 17 tagja zenekari munkája mellett a zeneművészeti oktatásban is komoly szerepet tölt be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!