Múzeum+ Labirintus a Nemzeti Galériában

Kultúra, 2017.02.13

Ország Lili életmű-kiállítása, különleges tárlatvezetések, beszélgetések, kreatív workshop, Gergye Krisztián táncperformansza és borkóstoló várja a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) csütörtöki Múzeum+ Labirintus estjének látogatóit.

Az MNG tematikus Múzeum+ sorozatának február 16-i estje ezúttal az intézmény Árny a kövön - Ország Lili művészete című tárlatához kapcsolódik. A magyar képzőművészet egyik legeredetibb alkotójának életművét áttekintő kiállításban Ország Lili eredeti elképzelésének megfelelően felépült a Labirintus, benne a több mint ötven darabos Labirintus-sorozattal, mely ebben a teljességében korábban még sosem volt látható - közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.

A Múzeum+ Labirintus est vendég tárlatvezetője ezúttal Gerevich József pszichiáter lesz, míg az MNG munkatársai Szimbólumok labirintusában; Rejtelmek labirintusában (Csáth Géza) - irodalom és festészet a huszadik század első felében, valamint There is no need to build a labyrinth since the whole world is one címmel tartanak magyar és angol nyelvű vezetéseket.

Ország Lili labirintusai címmel Martos Gábor, az Élő MúzeumCafé-beszélgetések szerkesztője kérdezi Ország Lili különleges képi világáról, a kiállításról és az Ország Lili munkáit megőrző műgyűjtőkről Kolozsváry Marianna kurátort, Lajtai Péter képzőművészt és Kieselbach Tamást, a Kieselbach Galéria vezetőjét.

Galambos Ádám evangélikus teológus Fabiny Tamás evangélikus püspökkel és Fináli Gábor rabbival beszélget az Ország Lili művei által felvetett kérdésekről, majd Hrutka Róbert és Alex Fender ad koncertet általuk megzenésített Pilinkszky-versekből.

Gergye Krisztián Társulata az MNG-ben mutatja be először Lilith-Fekete Hold című táncperformanszát; az előadás alkotói a tánc találkozását ígérik Ország Lili képzőművészetével és a bábművészettel.

Az este során labirintus formájú talizmán készíthető az MNG kreatív workshopjában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!