Múzeumok éjszakája - Ezerszínű India a Hopp Ferenc Múzeumban

Kultúra, 2018.06.19

Indiai kiállításához kapcsolódó programokkal: bábakrobatákkal, hennafestéssel, hagyományos indiai táncokkal, koncerttel, indiai finomságokkal és kertmozival várja a közönséget szombaton, a Múzeumok éjszakáján a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum.

Az Andrássy úti múzeumban jelenleg látható Isten - Nő című kiállítás az indiai nők mitológiában és mindennapokban betöltött szerepét vizsgálja, ehhez szombaton számos program kapcsolódik a Hopp-villa kertjében.

A színpadon Hegedűs Brigitta és táncosai móhiníáttam és dél-indiai szemi-klasszikus táncokat mutatnak be, majd Abhisék Szingh indiai festő és képregényrajzoló látványos színpadi festésével folytatódik a program - közölte az MTI-vel a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum.

A MárkusZínház egyik legnépszerűbb előadását hozza el a Hopp Színpadra: a zsinóros, kereszt nélküli marionettfigurákra épülő Kathputli (Fa-Baba) a rádzsasztáni előadóművészet jellegzetes műfaja, melyben egyszerre van jelen zene, ének, színház, tánc és költészet.

Kiranmají Madupu az egyik legősibb indiai tánc, a bharatanátjam formavilágára építi Porous Earth - The Journey of A River című táncelőadását, a Calcutta Trió koncertje India zenei világából nyújt ízelítőt, végül az indiai filmek kedvelői a Queen című, 2014-es indiai vígjátékot tekinthetik meg.

A színpadi programok közben a kertben mindenki elkészítheti a saját, indiai stílusú mécsestartóját vagy indiai szárikban is fotózkodhat, lesz üvegfestés és hennafestés, és az este folyamán indiai ételeket is lehet majd kóstolni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!