Múzeumok éjszakája - A hajléktalanok világát mutatja be az egykori Népszálló

Kultúra, 2017.06.20

A hajléktalan emberek világával ismerkedhet meg, aki a múzeumok éjszakáján, június 24-én délután három és este tíz óra között az idén 105 éves budapesti Népszállóba látogat.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei - a Fővárosi Önkormányzat hajléktalan-ellátó intézménye - közlése szerint a művészetterápiás foglalkozásokon készült festmények, rajzok, szobrok megtekintése mellett a látogató a hajléktalan alkotókkal és szociális munkásokkal közösen maga is festhet, agyagozhat az Írka-Firka zenekar élő zenekísérete mellett.

A házbejáráson az épület jelenébe, a ma már nem látható freskók alkotója, Undi Mariska életét bemutató dokumentumfilmmel pedig annak múltjába kapnak betekintést az érdeklődők, akik a rejtett szépségek sorra vétele után a különleges atmoszférájú Padlás Galérián nézhetik meg a MyBudapest Photo Project hajléktalan emberek fotóiból készült kiállítását.

A látogatók rövid időre beléphetnek a fedél nélküli élethelyzetbe. Az Útkereső című valóságalapú stratégiai társasjáték a hajléktalanságot szimulálja, résztvevői megismerhetik azokat a nehézségeket, akadályokat, döntéshelyzeteket, amelyekkel a hajléktalan emberek találkoznak nap mint nap.

A Cím nélkül (Hajlék-kaland-játék) színházi társasjáték pedig az Útkereső egyfajta feldolgozása, a Stereo Akt és a Mentőcsónak Egység közös produkciója, amely a részvételi színház műfaján keresztül segít a nézőnek a hajléktalan szereplők sorsába betekinteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!