Múzeumok éjszakája - Divatbemutató és workshop az Iparművészeti Múzeumban

Kultúra, 2017.06.23

Divatbemutató és tárlatvezetések mellett workshop és alkotóműhely is szerepel a budapesti Iparművészeti Múzeumban programjai között a Múzeumok éjszakáján.

Az Iparművészeti Múzeum Üllői úti főépülete a felújítás előtt utoljára vesz részt a Múzeumok éjszakája programsorozatban, mivel a jelenleg látható kiállítások szeptember 3-án bezárnak. A zárt kapuk mögött pedig megkezdődik a múzeum kiürítése, felkészítése a teljes körű rekonstrukcióra - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A szombati eseményen az érdeklődők időszaki fotókiállításon és filmvetítésen ismerkedhetnek meg a múzeum 121 éves múltjával az 1896-os átadástól napjainkig, valamint a rekonstrukciós tervekkel. A rendezvényen fiatal magyar művészek mutatkoznak be termékeikkel, és workshopok segítségével vonják be az érdeklődőket az alkotó folyamatokba.

A Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium vizsgaanyagának öltözékeit divatbemutatón tekintheti meg a közönség, a ruhákat a múzeum épülete inspirálta. Az alkotóműhelyben különleges szecessziós lámpák készülnek majd, a Színekre hangolva című kiállításban játékos századfordulós pikniket rendeznek, a tárlatot Serfőző Szabolcs kalauzolásával tekinthetik meg a látogatók.

A Breuer újra itthon című tárlatban a Bauhaus korszakot, valamint Breuer Marcell és kortársai munkásságát Ritoók Pál és Sebestyén Ágnes Anna kurátorok mutatják be, a Gyűjtők és kincsek című állandó kiállításban a múzeum gyarapodásának történetéről Horváth Hilda kurátor mesél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!