Nagyszabású koncerttel ünnepel a PASO

Kultúra, 2018.05.23

Tizenötödik születésnapját nagyszabású koncerttel ünnepli a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). A hazai ska színtér élcsapata május 27-én, vasárnap Budapesten a Belvárosi Fesztiválon (BelFeszt) eleveníti fel a másfél évtized legjobb dalait.

Az együttes eddig több mint húsz országban összesen mintegy ezer koncertet adott. A jubileumi koncerten több vendég működik közre, köztük lesz Sena, Koszi Janka, Kiss Erzsi és Céanne, valamint ezen az esten debütál a PASO új dobosa - közölték a szervezők az MTI-vel.

A csapat 2003 tavaszán alakult, olyan fővárosi, már nem létező klubokból indult, mint a Kultiplex és a Vörös Lyuk. 2008-ban már a Sziget nagyszínpadán zenéltek, de felléptek például a holland Lowlands, a szerb Exit, a spanyol Iboga, a horvát Skaville vagy a német This Is Ska fesztiválon is.

Eddig öt stúdióalbumot jelentettek meg (Budapest Ska Mood - 2005; The Return of the Pannonians - 2007; Feel the Riddim! - 2009; Lovemonster/Lost in Space - 2012; Ghost Train - 2016), az első négyet kiadta az Egyesült Államokban a ska zenére specializálódott Megalith Records, a legutóbbit pedig Európában a német Rocking Records. A PASO a ska legnagyobb sztárjaival zenélt együtt, így Victor Rice-szal, Dr. Ring-Dinggal, a Skatalitesszal, a Toastersszel és a New York Ska-Jazz Ensemble-lal.

Átdolgozták a Star Wars és a Trónok harca filmzenéjét, mindkettőhöz videót forgattak, megnyerték az I. Magyar Klipszemle fődíját a Részeg című dalhoz készült kisfilmmel, forgattak New Yorkban, Kingstonban és Barcelonában.

A PASO jelenlegi tagjai: KRSa (Lord Panamo) - ének; Mr. P (Benkő Dávid) - Hammond orgona, billentyűs hangszerek, vokál; Koós-Hutás Áron - trombita; Mr. Vajay (Vajay László) - harsona; Babba Luki (Lukács Gábor) - szaxofon; Laca (Nagy László) - gitár; Csákikapitány (Csáki Zoltán) - gitár; Dr. Strict (Pozsgai Vince) - basszusgitár.

A 12. Belvárosi Fesztivált (BelFeszt) péntektől vasárnapig rendezik meg. Az ingyenes esemény öt helyszíne a Szabadság tér, az Erzsébet tér, a Zrínyi utca, a Vigadó tér és a Belvárosi Piac, a fellépők között lesz a PASO mellett például a Lóci Játszik, a Magashegyi Underground, a Parno Graszt, Charlie, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, a Blahalouisiana, a Kiscsillag, a Boban Markovic Orkestar, a David Yengibarian Trió, a NAZA, az Irie Maffia, az Anima Sound System és a Rutkai Bori Banda.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!