Négy olasz városba kapott meghívást a Recirquel társulata

Kultúra, 2017.11.24

Négy olasz városban, Vicenzában, Trevisóban, Mestrében és Legnanóban mutatja be november 24. és december 2. között Cirkusz az éjszakában című darabját a Recirquel társulat.

A nyolc napos turné alatt összesen hétszer mutatják be az előadást, amelyet az olaszországi premierre tekintettel olasz nyelven tekinthet meg a közönség - olvasható a társulat közleményében.

"Az elmúlt években a társulat védjegyévé vált, hogy a külföldi fellépéseink alkalmából az előadásainkat a célország nyelvén mutatjuk be" - idézi a közlemény Vági Bencét, a társulat alapító-művészeti vezetőjét, aki úgy véli, hogy megéri a nyelvtanulásba fektetett idő, mert a közönség egyrészt nagyra értékeli a gesztust, másrészt sokkal intenzívebben éli át az előadást. A Recirquel korábban lengyel, francia és héber nyelven is bemutatta már darabjait.

A Cirkusz az Éjszakában a társulat első egész estés előadása és a világ számos országában felléptek vele. Tavaly a Cirque du Soleil világhírű montreáli kőszínháza, a La TOHU, ezzel az előadással indította színházi évadát, de beválogatták a világ legnagyobb előadóművészeti seregszemléje, a CINARS Biennále hivatalos programjába is.

A produkcióban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet kap a tánc- és a színészmesterség, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene is. Az előadás a repülés tudományának elsajátítását állítja a középpontba, de a történet során az artistaművészek felfedezik saját személyiségük legmélyebb részeit is.

Magyarországon az előadás legközelebb december 6-án lesz látható a Müpa Kultúr Kültér programsorozata keretében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!