Negyven előadás az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokon

Kultúra, 2018.05.17

A Nagyerdei Szabadtéri Játékokon az idén negyven előadást láthat a közönség, köztük huszonegy színházi produkciót - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón a debreceni Kölcsey központban.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), a város kulturális ügyekért is felelős alpolgármestere felidézte, hogy a Nagyerdő és a szabadtéri színpad 2014-ben történt felújítása óta folyamatosan növekszik a bemutatók látogatottsága: tavaly már több mint 16 ezren nézték meg a nyári színházi előadásokat.

Hozzátette: az idei, június 12-én kezdődő és szeptember 8-ig tartó szabadtéri játékokon 11 vendégszínház 14 produkciójának, 21 előadáson tapsolhat a közönség a debreceni Nagyerdőben.

Debrecen kulturális szempontból nyitott város, és ez a központi gondolata a pályázatuknak is, amivel 2023-ra szeretnék elnyerni az Európa Kulturális Fővárosa címet - mondta Komolay Szabolcs.

Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke arról beszélt, hogy az NKA a minőségi kultúrát támogatja és szeretne hozzájárulni a Budapesten kívüli kulturális élet fejlesztéshez.

Debrecen fantasztikusan fejlődött az utóbbi években kulturális területen is - tette hozzá az NKA alelnöke.

A Budapesti Operettszínház főigazgatójaként bejelentette: két produkcióval lesznek jelen az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokon. Kálmán Imre A chicagói hercegnő című jazzoperettjét három zenekar - szimfonikusok, jazzkvartett és cigányzenekar - közreműködésével viszik színre, míg a Frida 12+ című zenés színházat a Duda Éva társulattal közösen mutatják be - mondta Lőrinczy György.

A Thália és a Játékszín két-két, a Madách, a Veszprémi Pannon Várszínház, a Kultúrbrigád és az Átrium, a Pécsi Balett, a L'art pour l'art Társulat, az ExperiDance Production és a Manna Produkció az Orlai Prodikciós Irodával egy-egy produkciót játszik Debrecenben. Az Eastsiders Hip Hop Tánctársulat tagjai pedig magyarországi bemutatóként viszik színre Eastsidestory című utcai táncjátékukat.

Bódor Edit, a Főnix rendezvényszervező igazgatója a sajtótájékoztatón köszöntötte az idei szabadtéri játékok tízezredik jegyvásárlóját.

Elmondta azt, hogy a 21 színházi előadás mellett további 19 produkciót is láthat a közönség a nyáron a nagyerdei színpadon. Ezek többnyire a különféle fesztiválokhoz - katonazenekari fesztivál, bor- és jazznapok, virágkarnevál - kapcsolódnak, de az idén is megtartják a nagysikerű kertmozisorozatot is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!