Nem hirdet évadot a Zentai Magyar Kamaraszínház

Kultúra, 2020.09.10

Nem hirdet szokásos évadot az idén a Zentai Magyar Kamaraszínház, Wischer Johann, a teátrum igazgatója szerint ugyanis annyira bizonytalan a helyzet, hogy inkább előadásról előadásra haladva hirdetik meg programjaikat.

Wischer Johann az MTI-nek kiemelte, bizonyos szempontból szerencsés volt a társulat, mert a tavalyi évadban tervezett előadások legtöbbje elkészült és be is mutatták azokat, a vajdasági iskolákba tervezett tantermi produkció maradt csak el a járványügyi intézkedések miatt.

A színházak márciusi bezárását követően a színészek otthon igyekeztek próbálni, készülni és szinten tartani magukat - tette hozzá az igazgató.

Wischer Johann felhívta a figyelmet arra, hogy a színházban néhány napja megkezdődtek a próbái az őszre tervezett bemutatónak: Kiss Csaba De mi lett a nővel? című, 1997-ben, Csehov novellái alapján írt darabját állítják színpadra a színház férfiszínészei. Wischer Johann elmondta, a darab voltaképpen férfiakról szól, akik keresik a nőt, keresik, mi lett a korábbi álmaikkal, a különböző nőalakokkal, voltaképpen a férfi-nő kapcsolatot elemzi a férfiak szempontjából. Az előadást a társulat színésze, Dévai Zoltán rendezi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!