Néptáncgála lesz Gyulán a hétvégén

Kultúra, 2018.08.13

Tizenkét néptánccsoport és zenekar lép fel az immár 24. alkalommal megrendezendő Minden magyarok nemzetközi néptánc fesztiválja elnevezésű rendezvényen augusztus 16-a és 19-e között Gyulán - számoltak be a szervezők az esemény sajtótájékoztatóján hétfőn Gyulán.

Kovács Ágnes főszervező elmondta, hogy a hazai és külföldi hagyományőrző csoportok a vár előtti Várkertben, a Tószínpadon, illetve Gyula belvárosában, így a Harruckern, illetve a Kossuth téren is bemutatkoznak. Az idei rendezvény egyik kiemelkedő pontja lesz a közreműködők felvonulása augusztus 17-én 18 órától.

Patyi Zoltán, a rendezvény szakmai vezetője elmondta, hogy 19-én a Tószínpadon gálaműsort tartanak, amelyen a fesztivál magyar csoportjai egyszerre lépnek fel, így az érdeklődők akár hatvan férfi táncos produkciójában csodálhatják meg a "szilaj legényest".

A fesztiválon a magyar táncosok és zenészek mellett hat külföldi együttes szórakozatja a gyulaiakat, illetve a fürdőváros vendégeit: Észtországból, Csehországból, Erdélyből, Törökországból, Indiából, valamint Mexikóból is érkeznek előadók Gyulára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!