Nils Frahm, Yasmin Levy és Monsieur Doumani a Müpában

Kultúra, 2018.10.17

Könnyű- és világzenei koncertekkel várja a Müpa az érdeklődőket decemberben és februárban; a fellépők között van többek között Nils Frahm, az izraeli-spanyol énekes-dalszerző Yasmin Levy, a Monsieur Doumani ciprusi világzenei trió, valamint Bombino, Dimitris Mystakidis és a Loxandra is.

Nils Frahm, a kísérleti-klasszikus-elektronikus zenét szerző német alkotó február 5-én koncertezik a Müpa színpadán All Melody című új albumával, amelybe most is a hangszerek szinte minden rezzenését és mechanikai zaját belekomponálta - olvasható a Müpa tájékoztatójában.

A német zenész 2018 februárjában megjelent All Melody albuma Kelet-Berlin néhai rádióépületében, a Funkhausban berendezett stúdiójában született. Az 1950-es évekbeli épület puritán, minden elemeiben a zenét szolgáló környezete visszaköszön a lemez hangzásában, ahol a megszokott zongorák és szintetizátorok mellett Frahm saját tervezésű orgonája és a már-már hangszerként használt kórus is jelentős szerephez jut. Frahm új albumának elkészítésekor nemcsak a helyszín hangzását használta ki, de olyan extrém helyeken is rögzített hangokat, mint például egy kiszáradt kút.

Mint írják, szerdától Nils Frahm mellett számos könnyű- és világzenei koncertre is elindítja a jegyértékesítést a Müpa. December 3-án érkezik az izraeli-spanyol énekes-dalszerző, Yasmin Levy, a nagy sikerű ciprusi világzenei trió, a Monsieur Doumani pedig december 9-én ad koncertet.

Magyarországon lép fel december 21-én a nigériai énekes-dalszerző Bombino, de koncertet ad a görög tradicionális dallamokat a blues és a rumba elemeivel, valamint jazzel vegyítő fúziós zene két jeles képviselője, Dimitris Mystakidis és a Loxandra is.

Tíz év után visszatér a Müpa színpadára az Erik Sumo Band és a colorStar, valamint először lép fel a Müpa hangversenytermében a Margaret Island - írták a tájékoztatóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!