Novemberben kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly új filmje

Kultúra, 2018.06.13

November 1-jén kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér rendezőjének következő filmje, az X - A rendszerből törölve című thriller - tájékoztatta a produkció szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a különleges látványvilágú, erős hangulatú filmben főszerepet játszó színészek jó része már a Liza, a rókatündérben is együtt dolgozott a rendezővel: a bűnügyet felfedező majd a rejtélyes ügy nyomába eredő rendőröket Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs alakítja, emellett szerepel még a filmben Básti Juli, Hámori Ildikó, Szirtes Ági, Kulka János, Fekete Ernő, Szabó Győző, Molnár Áron, Kőszegi Ákos, Olasz Renátó és Schneider Zoltán is.

A történet szerint Éva, a gyermekét egyedül nevelő, pszichésen kissé labilis nyomozónő több furcsa halálesetet fedez fel az osztályára kerülő ügyek között. Első ránézésre mindegyik öngyilkosság vagy baleset, de Éva több apró részletre is felfigyel, melyek alapján arra gyanakszik, hogy valójában nagyon profin álcázott gyilkosságokról van szó. Felkerül a központba egy új tiszt, Péter, akivel együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába.

"A szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat gyökerei a régmúltba nyúlnak és nagyon nagyhatalmú emberekhez vezetnek" - írják.

A skandináv típusú krimi forgatókönyvét Ujj Mészáros Károly és Hegedűs Bálint írta, az operatőr Szecsanov Martin, a film producere Muhi András és Ferenczy Gábor, gyártója a Focusfox. A film zenéjét Csengery Dániel komponálta, a betétdalokat Tövisházi Ambrus írta. A Nemzeti Filmalap támogatásával született thriller az InterCom forgalmazásában kerül a mozikba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!