Október 16-ig lehet pályázni a Faludi Filmszemlére

Kultúra, 2017.10.07

Egy héttel tovább, október 16-ig lehet pályázni a Faludi Ferenc Akadémia Nemzetközi Amatőrfilmszemléjére és Fotópályázatára - tájékoztatta az akadémia az MTI-t.

A Magyar Jezsuita Rendtartomány filmszemléjének és fotópályázatának témája idén: a másik. A versenyre dokumentumfilmmel, kisjátékfilmmel, kísérleti filmmel, animációval, illetve maximum három különálló fotóval vagy egy fotósorozattal lehet jelentkezni - olvasható a közleményben.

Az előzsűri által legjobbnak ítélt filmeket a fesztivál versenyprogramjában, november 17-18-án Budapesten, az Art+ Cinemában vetítik, ahol a zsűritagok nyilvánosan értékelik majd az alkotásokat. A nyertesek között szponzori felajánlásokat és a Faludi Ferenc Akadémia díjait osztják ki a november 18-i díjátadón.

A fotópályázatokat értékelő zsűri 30 pályaművet választ majd ki a fesztivál idejére a Párbeszéd Házában rendezett kiállításra.

A jezsuita rend filmes seregszemléjének témájaként a szervezők mindig egy aktuális, az egész társadalmat érintő kihívást jelölnek meg.

A pályázati kiírás megtalálható a www.media.faludiakademia.hu oldalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!