Online elérhető Kárpát-medencei Kézműves Katalógust hozott létre a Hagyományok Háza

Kultúra, 2020.05.06

Online elérhető Kárpát-medencei Kézműves Katalógust hozott létre a Hagyományok Háza, hogy összekösse a kiemelkedő tudású és nagy tapasztalatú kézműves alkotókat a kézműves hagyományok értékei iránt nyitott rendezvényszervezőkkel, a magyar népművészeten alapuló minőségi termékeket kedvelő vásárlókkal és a falusi műhelyek titkaira kíváncsi turistákkal.

A keka.hagyomanyokhaza.hu oldalon bárki könnyen megtalálhatja az érdeklődéséhez illő szolgáltatást, legyen szó mesterségbemutatóról, workshopról vagy játszóházról, nyitott műhelyről, idegen nyelveket is beszélő, minőségi portékákat kínáló árusokról vagy a műhelyükbe tanítványokat vállaló mesterekről. A honlapon a szolgáltatásokon kívül helyszínre, névre, mesterségre is lehet keresni, de akár aszerint is megtalálható az alkotó, hogy melyik üzletben árusítja munkáit - közölte a Hagyományok Háza szerdán az MTI-vel.

A fotókkal gazdagon díszített honlapon nemcsak az alkotókat és tevékenységeiket ismerhetik meg a látogatók, hanem az egyes mesterségekről és alapanyag-lelőhelyekről is találnak információkat.

A mestereket a Hagyományok Háza által felkért szakemberek meghatározott kritériumok alapján hívják meg a honlapra. Első körben a népművészet mesterei, a népi tárgyalkotó iparművészek és a Hagyományok Háza által az elmúlt 5 évben kiírt kézműves pályázatok nyertesei kerültek föl. Jelenleg három ország - Magyarország, Románia és Szerbia - 141 kézművese található meg a katalógusban, de az adatbázis folyamatosan bővül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!