Online közvetítik a Prágai Tavasz fesztivált

Kultúra, 2020.04.06

Tekintettel a koronavírus-járványra idén csak online valósul meg a Prágai Tavasz nevű nemzetközi zenei fesztivál - közölték a rendezők hétfőn Prágában.

Az elképzelés szerint a szervezők mintegy tíz élőben közvetített koncertet készítenek elő, amely a Prágai Tavasz weboldalán ingyenesen lesz követhető. A kiválasztott koncerteket a közszolgálati Cseh Televízió és a Cseh Rádió is műsorára tűzi - mondta Pavel Trojan, a fesztivál szóvivője újságíróknak. A Prágai Tavasz koncertjeire az eddig eladott mintegy 35 ezer belépő árát - mintegy 25 millió korona - visszatérítik az embereknek.

A Prágai Tavasz összköltségvetése mintegy 80 millió korona, ennek legnagyobb részét, 40 százalékát a támogatók adják össze, több mint egynegyede a belépőkből folyik be, míg a maradékot az állam és a főváros teszi hozzá.

Az idei, jubileumi, 75. fesztiválnak május 7-én kellett volna megnyílnia, és a programban összesen 53 koncert szerepelt. "Nehéz megjósolni, milyen is lesz a helyzet a fesztivál tervezett idején. Ezért úgy döntöttünk, hogy idén a fesztivál alternatív formáját választjuk" - jelentette ki Roman Belor fesztiváligazgató újságírók előtt.

Mint elmondta, a fesztivál jövő évi programja is már teljes egészében kész, ezért nem lehet automatikusan a jövő évre átvinni az idei koncerteket.

Az online fesztivál programja egyelőre nem végleges, a szervezők még tárgyalnak a cseh és a külföldi művészekkel, milyen produkciókat lehet élőben közvetíteni. Párhuzamosan a rendezők a cseh televízióval és rádióval arról tárgyalnak, hogy az elmaradt közvetítések helyett sugározzanak felvételről régebbi fesztiválkoncerteket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!