Ötemeletes falfestménnyel tiszteleg Karikó Katalin előtt a Brain Bar

Kultúra, 2021.08.23

Ötemeletes falfestménnyel tiszteleg Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus előtt a Brain Bar jövőfesztivál; a budapesti Krisztina körúton készülő alkotás a szeptember 9-10-i rendezvény előestéjére készül el.

Széchenyi-díjasok - Karikó Katalin kutatóbiológus A koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó Karikó Katalin arcképe mellé A jövőt magyarok írják jelmondat kerül majd az óriási tűzfalfestményen - közölte a Brain Bar hétfőn az MTI-vel.

"A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között" - idézi a közlemény Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Brain Bar alapítóját.

A Karikó Katalint ábrázoló alkotást a tűzfalfestményekben sokéves tapasztalattal rendelkező Színes Város csapata tervezte és készíti, az akció megvalósítását Magyarország kormánya is támogatja - olvasható a közleményben.
(MTI)

Címkék

Karikó Katalin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!