Ottlik Géza lesz a témája a Várkert Irodalom következő alkalmának

Kultúra, 2018.03.01

Ottlik Géza és az Iskola a határon című regénye lesz a témája a Várkert Irodalom című programsorozat következő alkalmának március 5-én, hétfőn - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Juhász Anna, a Várkert Bazárban rendezett programsorozat szervezője elmondta: az irodalmi est apropóját az adja, hogy az Iskola a határon első változata Továbbélők címmel 1948-ban, pontosan 70 évvel ezelőtt jelent meg.

Bár az Iskola a határont 1959-es megjelenésekor ifjúsági regénynek tartották, a megjelölés inkább illik a Továbbélőkre, amelynek szövege a későbbi változat mintegy egyharmadát teszi ki - fűzte hozzá Juhász Anna, aki szerint Ottlik Géza nem csupán nagyszerű szerző, hanem különleges ember is volt. Megjegyezte: bár szokás egyműves szerzőnek tartani, a Buda és a Próza című könyvei is cáfolják ezt a képet.

A vetítéssel, felolvasással egybekötött beszélgetésen felidézik Ottlik Géza nagy irodalmi barátságait többek között Mándy Ivánnal, Nemes Nagy Ágnessel is - mondta el Juhász Anna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!