Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Pályázatot hirdet a JAK az elnöki tisztsége betöltésére

Kultúra, 2017.05.19

Pályázatot hirdet a József Attila Kör (JAK) az irodalmi szervezet elnöki tisztségének betöltésére.

A JAK internetes oldalán található kiírás szerint az új elnök 2018. januártól tölthetné be a vezetői posztot 2020 végéig. A pályázónak a JAK tagjának kell lennie, és más magyarországi írószervezet vezetőségében nem tölthet be funkciót. A tisztségre alapvetően egyéni jelöltek pályázatait várják, a jelöltek azonban új elnökségi tagokkal közösen is adhatnak be pályázatot.

Az elnök munkájáért tiszteletdíjban részesül, ennek mértékéről a szervezet közgyűlése dönt. A tiszteletdíj összege jelenleg havi bruttó 200 ezer forint. Az elnök szerepe többek között összefogni és irányítani a szervezet munkáját, képviselni a különböző kuratóriumokban, alapítványoknál és szakmai testületekben, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi).

A pályázatokat július 31-ig elektronikusan lehet benyújtani önéletrajzzal és publikációs listával kiegészítve, csatolva a részletes pályázati tervet, amely tartalmazza többek között az esetleges szervezetfejlesztésre, valamint a JAK finanszírozására vonatkozó elképzeléseket is.

A pályázatokat a tagság titkos szavazással bírálja el a szervezet táborában tartott közgyűlésen szeptember 1-jén - olvasható a pályázati kiírásban.

A JAK elnöki posztját 2011 óta Gaborják Ádám tölti be, aki 2016 júniusában azt mondta: a folyamatosan csökkenő működési támogatások és a finanszírozási környezet okozta problémák miatt a jelenlegi formájában megszűnés fenyegeti az irodalmi szervezetet.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!