Pénteken kezdődik a Szentendrei Teátrum és Nyár programsorozata

Kultúra, 2018.07.01

Színes programmal várja a nézőket idén nyáron is a Szentendrei Teátrum: július 6-tól augusztus 17-ig 6 szabadtéri helyszínen 25 produkció lesz látható, köztük több magyarországi bemutató, operaprodukció, ifjúsági és gyerekelőadás, valamint dzsesszkoncert.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyarországi bemutatók sorát és a teátrum évadát Lucas Hnath Nóra II. rész című darabja nyitja, amely Ibsen Nórájának folytatása: a főhős tizenöt év után tér vissza azokhoz, akiket elhagyott. A Broadwayn sikerrel futó darabot az Orlai Produkciós Irodával közösen mutatják be Kováts Adél, Csankó Zoltán, Bodnár Erika és László Lili főszereplésével, Galgóczy Judit rendezésében. A darabot július 6-án, 7-én, 13-án és 14-én láthatja a közönség.

Carly Wijs Mi és ők című darabját - amely Londonban fut sikerrel - a magyar közönség szintén Szentendrén láthatja először. A beszláni túszdrámát két fiatal szemszögéből feldolgozó előadást, amely szeretetről, hatalomról, az erőszak elviselhetetlenségéről és általános emberi értékekről szól, Fehér Balázs Benő rendezésében tűzik műsorra. A Szentendrei Teátrum, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda előadásában László Lili és Vilmányi Benett játssza a főszerepet, a darab július 21-én és 22-én látható.

Carlo Gozzi fordulatos meséje, A Kígyóasszony egy halandó herceg és egy halhatatlan tündér szerelmének története, augusztus 2-án és 3-án látható. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), a Zeneakadémia, a MOME és a Képzőművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatóinak közös bemutatóját, az élőzenekarral előadott zenés színházi mesét - amely felnőtteknek és gyerekeknek is ajánlott - Varga Bence állítja színpadra.

A szentendrei Fő téren A sevillai borbély tavalyi sikere után idén a Figaro házassága látható a Szentendrei Teátrum és több más színház közreműködésével megvalósuló Co-Opera projekt keretében, Szabó Máté rendezésében július 27-én és 28-án.

A Szentendrei Teátrum tavaly FRISS címmel indított előadássorozatot, amellyel gimnazista és egyetemista diákokat, fiatal felnőtteket kíván megszólítani. A sorozat idén is folytatódik, színművészeti egyetemek hallgatói mutatják be vizsgaelőadásaikat, valamint fiatal formációk is láthatók. A Kígyóasszony és a Mi és ők mellett július 19-én a Pájinkás János, augusztus 9-én pedig a Míg fekszem kiterítve című produkciót láthatja a közönség a sorozat keretében.

A Sztalker Csoport William Faulkner regényéből készült Míg fekszem kiterítve című előadása ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében látható. A Pájinkás János című produkciót Kárpáti Péter drámája alapján Tárnoki Márk, az SZFE rendezőhallgatója állította színre.

A Városháza udvarán Hernádi Judit és Kern András kettőse Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékában látható. Ezen a helyszínen várja a nézőket Rezes Judit és Szabó Győző duettje, a Loveshake, valamint Florian Zeller A kulisszák mögött című komédiája, továbbá Csányi Sándor önálló estje is.

A Ferenczy Múzeum belső udvarán önálló estekkel és a kamaraelőadásokkal várják a közönséget, mások mellett fellép Kollár-Klemencz László, Szulák Andrea, Tompos Kátya és Adorjáni Bálint, Szűcs Nelli, valamint Borbély Alexandra és Ullmann Mónika.

A Barcsay Jenő Múzeum udvarán az Effected Band mellett fellép a Bágyi Balázs New Quartet, Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal, valamint Tompos Kátya.

A gyerekeket az Apacuka együttes, az Aranyszamár Bábszínház vásári bábjátéka és a MárkusZínház indiai bábakrobatái várják, de Vitéz László, valamint a Nyáry Bábszínház előadása is látható lesz.

A Szentendrei Teátrum és Nyár közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket vasárnap, 14 órakor a szentendrei Fő téren, ahol Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum igazgatója az idei produkciók alkotóival beszélget. A vendégek között vannak a Nóra II. rész, A Figaro házassága és A Kígyóasszony alkotói.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!