Pénteken kezdődik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Vácon

Kultúra, 2018.06.28

Nagyon nagy az érdeklődés a váci VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó iránt, amely pénteken a magyar V4-es elnökséget lezáró látványos ünnepi díszelőadással veszi kezdetét - mondta el az MTI-nek Kiss Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház és a fesztivál igazgatója.

Közlése szerint a pénteki ünnepi műsorban közép-európai cirkuszművészeti produkciókat tekinthet meg a közönség, fellép a magyar Silver Power erőemelő duó, az orosz Laura Urunova kutyaszámmal szórakoztatja a közönséget, valamint látható lesz két artista, a szlovák Robert Berki és a magyar Eötvös Krisztofer. Csehországból érkezik levegőszámával Andrea Navratil, szerepel a műsorban Jurij Szerebrennyikov orosz zsonglőr és honfitársa, Marija Bakalkina, aki handstand-számot mutat be. A közönség a magyar Axt Elizabeth trapézszámát és a lengyel Rafal Walusz bűvész, illuzionista műsorát is láthatja a fesztiválsátorban, a váci Duna-parton.

Kiss Domonkos Márk hangsúlyozta, hogy a hatodik alkalommal megrendezendő fesztivál történetében kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a V4-országok kulturális miniszterei és miniszterhelyettesei is részt vesznek a díszelőadáson.

A fesztivál programja az ünnepi előadást követően július 5-én folytatódik. Kiss Domonkos Márk hangsúlyozta, hogy minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a színházi előadások és a koncertek iránt, rekordszámú látogatóra számítanak. A fesztiválon a V4-es országokból érkező zenekarok lépnek fel, a koncertek között pedig egy ukrán utcaszínházi társulat, a Jaroszlav Fedorisin vezette, lvivi Vasárnap Színház műsora látható. A fesztiválhoz kapcsolódva már zajlik Jaroszlav Fedorisin vezetésével a négy ország művészeinek szervezett workshop, az ennek nyomán létrejövő produkciót a rendezvény zárásaként mutatják be.

Július 5-én, csütörtökön kortárs mozgásszínházi produkciókkal és a prágai Svandovo Színház Sírj, bébi, sírj! című előadásával várja a fesztivál a közönséget. Pénteken a lengyelországi CHOREA Színház Hamlet esettanulmányát mutatják be, szombaton pedig a szlovákiai Colorato Színház Szeget szeggel című előadása lesz műsoron. Minden nap 16 órakor utcaszínházi előadásokat is tartanak, találkozhat a közönség a Nylon Group, a Klasszik Lasszó és a Zadam Társulat produkcióival.

A fesztiválon a lengyel, cseh és szlovák zenekarok, előadók mellett fellép például a Bëlga, a Punnany Massif, a Tankcsapda, az Ivan and the Parazol, a Vad Fruttik, a Kiscsillag és a Quimby.

Kiss Domonkos Márk felhívta a figyelmet arra, hogy a színházi előadásokra váltott jegyekkel a koncertek is látogathatók.

A július 8-ig tartó fesztivál részletes programja a http://v4fest.eu oldalon található.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!