Pénteken tartja első bemutatóját az új évadban a Rózsavölgyi Szalon

Kultúra, 2018.09.10

Táncórák címmel tartják az első bemutatót pénteken a Rózsavölgyi Szalonban, ahol a most kezdődő évadban összesen öt premiert láthat a közönség.

A Rózsavölgyi Szalonban az új évadban Molnár Piroska, Jordán Tamás és Alföldi Róbert is újra játszik, Ullmann Mónika, Szávai Viktória, Józan László és Gazsó György pedig az idei szezonban lép először színpadra a Szervita téri színházban.

Első bemutatóként Mark St. Germain Táncórák című darabját láthatja a közönség szeptember 14-én Ullmann Mónika és Józan László főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében - közölte a színház az MTI-vel.

Mint írják, Cyril Gely Diplomácia című darabját Sztarenki Pál rendezésében tűzik műsorra, október 30-ai bemutatóval. A darabban Alföldi Róbert játssza Raoul Nordlingot, a svéd diplomatát, akinek egyetlen éjszaka alatt meg kellene győznie a német Von Choltitz tábornokot (Sztarenki Pál alakításában), hogy ne kövesse Hitler parancsát, és ne robbantsa fel Párizst.

A Rózsavölgyi Szalonban három éve mutatták be az Amazonok című darabot, az új évadban pedig színre viszik a második részt. Jean-Marie Chevret Amazonok - három év múlva című művében Auksz Éva, Györgyi Anna, Náray Erika hármasához és a velük játszó Ozsgyáni Mihályhoz és Héricz Patrikhoz Sztarenki Pál is csatlakozik. A darabot Szarka János állítja színpadra, a bemutatót december 13-án tartják.

Negyedik premierként Theresa Rebeck #Amivel meg kell küzdenünk című darabját láthatja a közönség, amelyet a szerző 1992-ben írt egy amerikai szexuális zaklatásos ügy kapcsán. Az előadás szereplői között van Szávai Viktória, Őze Áron, Makranczi Zalán és Gazsó György. A produkció rendezője Ördög Tamás, a bemutató a tervek szerint 2019. február 28-án lesz.

Molnár Piroska és Jordán Tamás a Régimódi komédia című előadásban látható majd: Alekszej Ny. Arbuzov Kései találkozás című darabját Morcsányi Géza új fordításában, új címmel mutatja be a Rózsavölgyi Szalon 2019 májusának végén, Sándor Pál rendezésében.

A közleményben Zimányi Zsófiát, a hat éve megnyílt Rózsavölgyi Szalon alapítóját és művészeti vezetőjét idézik, aki elmondta: az elmúlt évadban 9 bemutatót tartottak, 337 előadásuk volt, és több mint 35 ezren váltottak jegyet a produkciókra. Kiemelte: számos előadás jubilál hamarosan, köztük Az utolsó óra Alföldi Róberttel és Jordán Tamással a 200. előadáshoz érkezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!