Polgári Gondola - Kásler: sikerült kialakítani az ágazatok közötti együttműködést

Kultúra, 2018.10.13

Sikerült kialakítani az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) az ágazatok közötti együttműködés alapjait, megoldási formáit - mondta Kásler Miklós tárcavezető a szombaton Budapesten, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület által szervezett Polgári Gondolán.

Balog Zoltán, az egyesület elnöke, az emberi erőforrások korábbi minisztere köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy az évente megtartott találkozó immár évtizedes hagyomány, az egyesület tagjai a Polgári Gondolán a "kritikus szolidaritás" jegyében ülnek össze.

Az eszmecsere idei témája a magyar kultúra jövője - tette hozzá.

Balog Zoltán elmondása szerint sokszor nehéz az ellenséges médiaviszonyok közepette megérteni, hogy mit miért tesz a kormány, a kultúra területén tapasztalható "kisebb-nagyobb lökdösődéseknél" azonban sokkal fontosabb az, hogy mit tesznek a kultúra szereplői, és hogy a kormány milyen kereteket teremt mindehhez.

Balog Zoltán hozzátette: ennyit kormány Magyarországon kultúrára még nem költött, mint a mostani.

Kásler Miklós kiemelte: ami az Emmiben történik, az az emberről szól, és az ágazatok közötti együttműködés alapjait, megoldási formáit sikerült kialakítani.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a keresztényi, nemzeti értékrendet próbálják meghonosítani ezekben az ágazatokban.

"Hogy nem voltunk sikertelenek eddig, azt az ellenzék valóságtartalmat nélkülöző reakciói is bizonyítják" - értékelt Kásler Miklós, hozzátéve: eközben próbálják megteremteni azt a környezetet, amelyben az emberek Magyarországon keresztényként és magyarként élhetnek.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy öt hónap telt el államtitkári kinevezése óta, ez idő alatt pedig bebizonyosodott, hogy jól működik a humánminisztériumi struktúra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!