Premierre és amerikai fesztiválra készül a Feledi Project

Kultúra, 2017.09.22

Szeptember 28-án mutatja be Hat tánc című új, Bartók Béla ihlette produkcióját a Várkert Bazárban a Feledi János vezette Feledi Project, majd október elején a New York-i Dumbo Dance Fesztiválon lép fel Own Destiny című duettjével.

Az egyfelvonásos előadás reflexió Bartók Béla Román népi táncok című, 1915-ben, zongorára írt művére. A bemutatón közreműködik Oláh Dezső Junior Prima díjas zongoraművész, zeneszerző, valamint Oláh Péter bőgős és Pecek Lakatos János dobos - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a szervező Nemzeti Táncszínház.

Az előadásban Tóth Brigitta, Hortobágyi Brigitta és Frigy Ádám táncművészek mellett Hoffmann Luca, Kovács Eszter és Erdélyi Zsombor, a Magyar Táncművészeti egyetem végzős hallgatói is színpadra lépnek.

A szeptember 28-i premiert követően a társulat az október 5. és 8. között zajló New York-i Dumbo Dance Fesztiválon lép fel, amelyre harmadik alkalommal kapott meghívást. A Feledi Project Own Destiny című duettjét október 6-án és 7-én láthatja a tengerentúli közönség a Gelsey Kirkland Művészeti Központban.

A négynapos fesztiválon hetven együttes 350 táncművésze mutatkozik be a szakmának, fesztiváligazgatóknak és a táncszerető közönségnek. A programban amerikai, svájci, kínai, koreai, olasz, japán és spanyol együttesek előadásait is láthatják az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!