Rangos nemzetközi díjakat kapott az Evangélikus Országos Múzeum

Kultúra, 2017.06.15

Három díjat adományozott az Evangélikus Országos Múzeumnak idei gyűlésén az International Counsil of Museums (ICOM) múzeumi filmekkel és digitális alkalmazásokkal foglalkozó szakbizottsága - közölte az Evangélikus Információs Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A múzeumokat és közgyűjteményeket tömörítő nemzetközi szakmai szervezet szakbizottsága a budapesti, Deák téri evangélikus múzeumnak ítélte idén a fődíjat, emellett ezüstéremmel tüntette ki a múzeum állandó kiállításán látható, virtuális templomot bemutató alkalmazást, a múzeum egyéb digitális tartalmait pedig különdíjjal jutalmazták - írták.

A felújított Evangélikus Országos Múzeumot és a benne kialakított Luther öröksége című, számos digitális alkalmazást felvonultató állandó kiállítást tavaly novemberben adták át.

Az elismerést Harmati Béla László, a múzeum igazgatója vette át, aki "elmondta, hogy összesen 10 országból, 34 pályázat érkezett a megmérettetésre, ahol a legjobb új múzeumi prezentációs megoldásokat és innovatív digitális tartalmakat értékelték. Mások mellett olyan jelentős intézmények is pályáztak idén, mint a moszkvai Tretyakov Képtár, illetve a Brazil Nemzeti Bank gyűjteménye" - olvasható a közleményben.

Hozzátette: a rangos nemzetközi mezőnyben egyébként a magyarok általában jól szerepeltek, ugyanis díjat nyert még a Magyarországi Református Egyház Bibliamúzeuma, a Csornai Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeuma is.













, s mindezeken túl a az evangélikus múzeumnak ítélték az ICOM szakbizottságának idei fődíját is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!