Rendezőként tér vissza a filmezéshez Kristin Scott Thomas

Kultúra, 2017.02.06

Rendezőként tér vissza a film világába Kristin Scott Thomas, aki egy romantikus drámából készít nagyjátékfilmet.

Az 56 éves brit színésznőnek ez lesz az első rendezése. Scott Thomas három éve hagyott fel a filmezéssel arra hivatkozva, hogy belefáradt. Azt ígérte akkor, hogy csak akkor tér vissza, ha olyan témát talál, amelynek nem tud ellenállni.

Elizabeth Jane Howard The Sea Change című romantikus drámáját fogja azonos címmel filmre vinni, amely egy házasság válságáról, a szerelem mámorairól és nehézségeiről szól. Az 1959-ben írt történetet Rebecca Lenkiewicz dolgozta át forgatókönyvvé. Az angol író előző filmje, az Ida, amelyet Pawel Pawlowski lengyel filmrendezővel írt, 2015-ben elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat - olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

Kristin Scott Thomas mintegy 65 filmben szerepelt, angol és francia nyelvűekben egyaránt. Ő alakította például Anthony Minghella Az angol beteg című kilencszeres Oscar-díjas filmjének női főszerepét.

A projektet a Fragile Films londoni produkciós cég a jövő héten fogja bemutatni a Berlinale európai filmpiacán. A film forgatása még idén elkezdődik Angliában és az európai kontinensen.

"A regényt először 40 éve olvastam. Ez egy csodálatos összetett történet négy különböző korú emberről, akik megpróbálnak rájönni arra, mit tegyenek az élet által rájuk osztott kártyákkal. Sokrétű és árnyalt megközelítése azt jelenti, hogy minden egyes alkalommal, amikor életem során elolvastam, más-más karakterekkel azonosultam - és éreztem, hogy ez ideális premissza egy filmhez. Rebecca forgatókönyve tökéletesen megragadja a regény témáját, azt, hogy feltárjuk, hogyan és miért szeretünk" - idézte a brit napilap Kristin Scott Thomast.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!