Rév-Hang Fesztivál - Klasszikus zenei koncertek Révfülöpön

Kultúra, 2018.07.24

Rév-Hang Fesztivál elnevezéssel rendeznek klasszikus zenei programsorozatot Révfülöpön a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar közreműködésével; az első alkalommal meghirdetett fesztivál szerdától szombatig kínál minden este ingyenes koncerteket a település új, Balaton-parti színpadán.

"Fantasztikus művész barátaim, zenész kollégáim segítségét kérve egy olyan fesztivál létrejöttét álmodtuk meg, amely a nyár, a Balaton nyújtotta könnyed kikapcsolódást kívánja ötvözni az igényes szórakozás lehetőségével" - idézte a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény Hamar Zsoltot, a kezdeményezés művészeti vezetőjét.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatója hangsúlyozta: Révfülöp most épült, ötszáz fős szabadtéri színpada lenyűgöző környezetben kínál lehetőséget a klasszikus zenei fesztivál megrendezésére.

A fesztivál négy koncertje négy különböző tematikát ölel fel. A szerdai nyitóesten Majdnem szimfonikus címmel Érdi Tamás zongoraművész és a Nemzeti Filharmonikusok Hubay Jenő Kamaraegyüttese játssza Schumann Esz-dúr zongoraötösét és Mozart G-dúr vonósnégyesét. Másnap a Nemzeti Énekkar Kamarakórusa Éteri címmel ad koncertet olasz és magyar művekkel, Somos Csaba karigazgató vezényletével.

Pénteken az Alla ungherese elnevezésű programon a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara ad Hamar Zsolt vezényletével egy magyar táncos dallamokat idéző koncertet, mások mellett Weiner Leó, Haydn, Beethoven, Kodály és Brahms műveiből válogatva.

A szombati záróhangverseny programját a szervezők meglepetésnek szánják, de a Csak vidáman cím jó hangulatú estét ígér a Nemzeti Filharmonikusok muzsikusaival - olvasható a közleményben.

A fesztivál részletes programja a www.rev-hang-fesztival.hu oldalon olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!