RÖVDIHÍR - Felavatták a felújított Deák Dénes-kutat Székesfehérváron

Kultúra, 2017.05.19

Felavatták pénteken Székesfehérváron Haraszty István 1993-ban készített, több mint nyolc méter magas, Deák Dénesről elnevezett mobil szökőkútját, amelyet nemrégiben teljesen felújítottak és a Csónakázó-tó szigetére telepítettek.

Az avatási ünnepségen Vargha Tamás országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy az 1990-es években az akkori József Attila Gimnáziumban (ma Ciszterci Szent István Gimnázium) tanított és a kút rendszeresen hangokat adott, csobogott belőle a víz és a működése rendszerint elvonta a diákok figyelmét a tanórákról. Ez egy szerethető alkotás, amely végre méltó környezetben, szépen felújítva fogja újra gyönyörködtetni a városlakókat és az ide látogatókat - hangsúlyozta.

Cser-Palkovics András polgármester igazi értékmentésnek nevezte a szobor felújítását és újra felállítását, amelyet fehérvári fiatalok kezdeményeztek. Elmondta, hogy a szobor felújítása mintegy 42 millió forintba került, amihez az állam - városrészi rehabilitáció keretében - 20 milliót adott, a többit az önkormányzat biztosította.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!