Sikeres évadot zárt a Győri Balett

Kultúra, 2017.06.28

Sikeres évadot zárt a Győri Balett, amely jelenleg a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) július 23-i nyitóünnepségére készül - mondta a szerdán tartott évadzáró társulati ülést követően Kiss János, a balett igazgatója az MTI-nek.

A 37. évadát záró társulatnak három bemutatója volt a 2016-2017-es évadban, a Rómeó és Júlia, A diótörő és a Kodály-emlékév kapcsán készült Romance. Több hazai városban is felléptek, s 16 külföldi előadásuk volt, egyebek mellett Bécsben, Berlinben, Pozsonyban és Nyizsnyij Novgorodban. Az igazgató hangsúlyozta: egyik legfontosabb küldetésük, hogy egyre több gyerekkel szerettessék meg a táncművészetet. Jó úton haladnak, amelyet A diótörő sikere mellett a 13. Magyar Táncfesztivál keretében megrendezett harmadik gyermektáncfesztivál mutatói is igazolnak.

A táncfesztiválnak összesen közel 15 ezer látogatója volt. Június 18. és 25. között 44 produkcióban mintegy 1200 táncművész lépett fel.

A jövő évadról az igazgató elmondta, hogy november 11-én lesz legújabb darabjuk, A skarlát betű bemutatója, amelyet Velekei László, a balett művészeti vezetője koreografál. Több külföldi meghívásuk is van már, egyebek mellett Moszkvában is fellépnek majd. A hazai közönség Budapest mellett Szombathelyen, Pécsett és Veszprémben is láthat előadásokat.

Kiss János beszélt arról is, hogy hétfőn, a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán már elkezdték a próbákat az EYOF nyitóünnepségére. A próba csütörtöktől az Audi Arénában folytatódik, július 3-tól pedig a Papp László Budapest Arénában próbálnak majd, mert méretében az egyezik meg a nyitóünnepségnek helyet adó ETO Parkkal.

A produkcióban hatvan táncos vesz részt, a Győri Balett mellett a Győri Nemzeti Színház táncművészei, valamint a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!