Solus Christus - A Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar bemutatója a Várkert Bazárban

Kultúra, 2017.12.06

A reformáció 500. évfordulója alkalmából különleges táncszínházi előadást láthatnak a nézők Solus Christus (Egyedül Krisztus) címmel, a Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar előadásában csütörtökön a Várkert Bazárban - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Juhász Zsolt rendező, a Duna Művészegyüttes vezetőjének ismertetése szerint a táncszínházi előadás Krisztus személyén keresztül mutatja be a reformáció "lelkületét", 500 éves üzenetét. A koreográfus elmondta, hogy a táncszínházi előadás egy passiójáték, központi gondolata, hogy a reformáció értékei ma is elevenek, jelenünkben is érvényesek.

A koreográfus beszélt arról is, hogy a Solus Christus erősen szakrális jellegével nagyon más előadás a művészegyüttes korábbi, főként a népi hagyományőrzésre fókuszáló produkcióihoz képest. A produkcióban a hagyományosan református vidékek táncait is láthatja a közönség.

Az Aranykert Egyesület közreműködésével és a reformáció emlékbizottság támogatásával létrejövő táncszínházi előadáson közreműködik a Szent Efrém Férfikar és Mikó Dávid táncművész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!