Sportaréna: idén is eléri a félmilliót a látogatók száma

Kultúra, 2014.11.26

Várhatóan idén is eléri a félmilliót a Papp László Budapest Sportaréna látogatóinak száma. Ez a létesítmény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangzott el.

"Úgy tűnik, a piac kezd magához térni, növekedőben vannak a jegyeladások, az emberek az elmúlt évek pangóbb időszaka után nyitottabbak többet költeni a szórakozásra" - mondta Borsos László, az Aréna nemzetközi produkcióinak promótere, a Live Nation ügyvezetője.

Az idei sikeres koncertek közé sorolta a Deep Purple, Robbie Williams, Peter Gabriel, az Iron Maiden, a Blondie, Kylie Minogue, James Blunt és Michael Bublé fellépését, megjegyezve, hogy a hatvanas évek amerikai sztárzenekara, a Beach Boys éppen szerdán este játszik a Sportarénában. Már ismert számos esemény 2015 első feléből is: február 5-én a Slipknot lép fel, február 13-15-én a Cirque de Soleil utazó társulat Quidam című előadása látható, április 16-án a WWE élő pankrációs showt rendezik meg, május 19-én érkezik a Roxette, június 7-én pedig a OneRepublic.

Lak Tibor, az Arénát üzemeltető, a TriGranit csoporthoz tartozó cég gazdasági igazgatója kitért arra, hogy 2014-ben a zenei, kulturális események képviselték a teljes kínálat 60 százalékát, a kiállítások és kongresszusok, illetve sportesemények pedig 20-20 százalékát.

"Minél szélesebb zenei paletta a cél, minél több embert bevonzani az Arénába, ugyanakkor kiállításoknak és a konferenciáknak is minél nagyobb teret szeretnénk biztosítani. Utóbbihoz a 8000 négyzetméteres küzdőtér mellett négy darab, 300 fő befogadására alkalmas multifunkcionális terem, valamint egy 600 fős terem áll rendelkezésre" - tette hozzá Lak Tibor.

Elmondta, hogy tesztüzemben van az Aréna új honlapja, amely a korábbiaknál több tartalommal szolgál az érdeklődőknek, emellett optimalizált a számítógépekre és telefonokra is. Aktívabbá akarják tenni Facebook-oldalukat is, ahol különböző játékokon jegyeket is lehet nyerni az Aréna programjaira, emellett Instagram-felülettel is rendelkeznek.

"Idén előreléptünk a vendéglátás terén, pályáztatással választottunk ki egy céget a catering ellátására. Mivel a látogatók döntő többsége Budapestről, illetve a főváros 60 kilométeres körzetéből érkezik hozzánk, dolgozunk olyan csomagokon, amelyek szállással egybekötött kombinált jegyet biztosítanának a messzebbről jövőknek" - jegyezte meg Lak Tibor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!