Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Művészeti Akadémia a Nagycsaládosok Országos Egyesületével

Kultúra, 2017.12.14

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) csütörtökön Budapesten.

Az MMA részéről Vashegyi György elnök és Kucsera Tamás Gergely főtitkár, a NOE részéről Kardosné Gyurkó Katalin elnök látta el kézjegyével a megállapodást - közölte az MMA csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás azért jött létre, mert hosszútávú együttműködés lehetősége és közös célok fogalmazódtak meg. A stratégiai megállapodás része, hogy a NOE tagsági kártyával rendelkezők számára a Magyar Művészeti Akadémia kedvezményes belépést biztosít az intézményeiben (Pesti Vigadó, Műcsarnok) rendezett kiállításokra, egyéni vagy szervezett csoportos látogatásokra. A NOE saját médiafelületein - így 2018-ban induló kétheti hírleveleiben is - eljuttatja a családokhoz és népszerűsíti az MMA művészeti programjait.

Tavaly szeptemberben már együttműködés jött létre a NOE-val a II. Nagycsaládos Fesztivál támogatására a Vasúttörténeti Parkban. Az MMA a művészeti produkciók megvalósítását támogatta az egész napos fesztiválon: zenés-táncos gyerekprogramokat, néptáncbemutatókat, bábelőadásokat. Az együttműködés a fiatalok művészeti nevelésére, a nemzeti kultúra támogatására irányult.

A művészeti és művészettel nevelés támogatása nemcsak fontos feladata a Magyar Művészeti Akadémiának, hanem a működését szabályozó jogszabály alapján oktatási és nevelési ügyekben a közművelődésért is felel a művészetben. Az MMA folyamatosan tárgyal civil szervezetek képviselőivel a szervezetek közötti együttműködési lehetőségekről.

Az aláírás után Kardosné Gyurkó Katalin NOE-elnök örömét fejezte ki, hogy a nagycsaládos kártya kedvezményei bővültek és értékes művészeti programokat tudnak ajánlani tagjaiknak.

Vashegyi György MMA-elnök hangsúlyozta, ő maga is nagycsaládos, és kiemelte: a művészeti nevelés erősítése elnöki programjának első pontja, ez az együttműködés is ebben fog segíteni.

Kucsera Tamás Gergely MMA-főtitkár emlékeztetett rá, hogy az MMA eddig is igyekezett anyagi és erkölcsi támogatást adni a családosoknak, intézményeiben színvonalas programjaival lehetőséget kínálni a szórakozásra, kulturális feltöltődésre; de 2018 a családok éve lesz Magyarországon, s ebben nagy szerepet kaphat a NOE és az MMA közti együttműködés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!