Szabadtéri komolyzenei minikoncerteket tartanak a hétvégén Zalaegerszegen

Kultúra, 2020.05.19

A #visszavárunk elnevezésű programsorozat keretében Tóth László zongoraművész 12 helyszínen tart szabadtéri komolyzenei minikoncertet május 22. és 24. között Zalaegerszegen.

Balaicz Zoltán polgármester keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a járvány miatt egyelőre nem szervezhetnek nagyobb rendezvényeket, koncerteket, kiállításokat. Az elmaradt programok helyett a minikoncertekkel szeretnének zenei élményt nyújtani a zalaegerszegieknek, a sorozat megrendezéséhez az önkormányzat és a városi művelődési központ minden segítséget és támogatást megad - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban a zalaegerszegi kulturális intézmények lehetőséget kerestek arra, hogy segítsék az embereket. Példaként említette, hogy a Keresztury Dezső művelődési központ dolgozói a város minden polgárához eljuttatott maszkok csomagolásában, a fejpántos arcvédő pajzsok összeszerelésében is részt vettek, a Hevesi Sándor Színház művészei pedig a Szent Rafael kórház udvarán tartottak minikoncertet a betegeknek, és dallal mondtak köszönetet az egészségügyi intézmény dolgozóinak.

Tóth László zongoraművész, aki egyben a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője is, a hétvégi koncertsorozatról elmondta: a tulajdonában lévő zongorát a művelődési központ teherautójával szállítják majd a helyszínekre, és a jármű feldíszített platóján ad majd pénteken, szombaton és vasárnap 12 helyszínen félórás minikoncertet. A parkokban, játszótereken és belső udvarokban Beethoven, Chopin és Liszt Ferenc klasszikus művei csendülnek majd fel.

Hozzátette: a koncertekkel többek között azt szeretnék üzenni, hogy visszavárják a közönséget a hangverseny- és kiállítóterem felújított épületébe. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremnek otthont adó egykori zsinagóga épületének felújítása februárban kezdődött el. A településfejlesztési program keretében 33 millió forintot fordítanak a helyi védettség alatt álló épület rekonstrukciós munkáira. Az épület alsó szintjén már végeztek a munkákkal, nyáron pedig a felső szinten is befejeződik a festés és az orgonasípok cseréjére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!