Szamosi Zsófia nyerte a legjobb színésznő díját a kassai Art Filmfesztiválon

Kultúra, 2018.06.25

Az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért Szamosi Zsófiának ítélte a legjobb színésznőnek járó Kék Angyal díjat a kassai Art Filmfesztivál nemzetközi zsűrije - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel hétfőn.

A közlemény szerint a 200 filmet felvonultató kassai fesztivál versenyprogramjában tizenhárom alkotás szerepelt, a díjakat hétvégén adták át.

Szamosi Zsófia tíz éven át játszott Pintér Béla színházi társulatában, országos ismeretségre az HBO Terápia című sorozatában tett szert. Főszerepet kapott az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmben, majd A martfűi rémben nyújtott alakításáért elnyerte a Magyar Filmdíjat a női főszereplő kategóriában.

Az Egy nap című alkotást a Filmalap Inkubátor Program 62 millió forintos támogatásával készítette el Szilágyi Zsófia forgatókönyvíró-rendező. A film főhőse egy háromgyerekes anya, cselekménye nagy része a hétköznapok rutinjára épül, a háttérben a házasság válsága húzódik.

A film világpremierje májusban a 71. cannes-i filmfesztiválon volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban elnyerte a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

Az Egy nap a hazai mozikban novemberben lesz látható a Vertigo Média forgalmazásában. Szilágyi Zsófia filmje a Partnersfilm produkciójában készült Kenesei Edina és Pataki Ági vezetésével, az operatőr Domokos Balázs, a vágó Szórád Máté volt - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!