Szent György-napi sokadalmat és kézműves vásárt rendeznek Óbudán

Kultúra, 2017.04.20

Szent György-napi sokadalom, kézműves vásár és az ország Waldorf-intézményeinek és pártolóinak művészeti találkozóját rendezik meg szombaton Óbudán.

A hosszú évek alatt hagyománnyá vált rendezvényen az idén megalakulásának és fennállásának 25. jubileumát ünneplő Óbudai Waldorf Iskola birtokba veszi az óbudai Fő teret és az ország számos Waldorf-művészeti csoportja, intézménye zenével, tánccal, kézműves kirakodóvásárral köszönti a tavaszt - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az egész napos vásári forgatagban színpadi produkciók, koncertek, színházi előadások, zsonglőrök, mutatványosok, vásári komédiások szórakoztatják az érdeklődőket, akik mintegy 70 iparművész és mesterember portékái közül is válogathatnak vagy részt vehetnek műhelyfoglalkozásaikon.

A napot a Magonc zenekar 70 gyereket számláló tavaszköszöntő koncertje indítja, a Zichy-kertben a kisgyermekeseknek nyújt pihenési lehetőséget a Mesekuckó, a Szentlélek téren pedig a Világfa regélő meselabirintus és a kosaras körhinta várja a családokat.

A Szent György-nap kulturális hagyományait megidéző Óbudai Hagyomány Műhely játékai, Vitéz László bábszínháza, Korzenszky Klára Szerelemcsütörtök dobszerda koncertje vagy a Térszínház élőzenés mesejátéka is szórakoztató programnak ígérkezik, az Óbudai Waldorf Gimnázium szólóestje után pedig a Fő téren a Szent György legenda óriásbábos misztériumjátéka veszi kezdetét. Az esti koncerteknek és a napzáró táncházi mulatságnak a Vasmacsaka KávéZoo ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!