Szeptembertől látható Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmje a mozikban

Kultúra, 2018.07.24

Szeptembertől látható a magyar mozikban Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmje, a Tegnap. Az alkotás a 71. Locarnói Filmfesztivál Cineasti del presente című versenyprogramjában debütál, ezzel 11 év után az első magyar film, amely versenybe száll az Arany Leopárdért - közölték az alkotók az MTI-vel kedden.

A nemzetközi szereplőgárdával 2016-ban, Marokkóban forgatott film noir történetének középpontjában egy svájci üzletember áll, aki fiatalkori szerelmi kalandja után húsz évvel tér vissza az észak-afrikai országba. Az üzleti út azonban hamar rejtélyek labirintusába vezeti, ahol múlt és jelen végzetesen összefonódik.

A Before Dawn című rövidfilmjével Európai Filmdíjat nyert rendező szerint a film rejtélyének forrása nem a főszereplő számára idegen közeg, hanem önmaga. "Nem a hosszú árnyakban és a sötét sarkokban kell keresni a megoldást. Lényegében a krimi szép lassan egy belső krimivé, egy pszichológiai drámává alakul át" - idézi a közlemény Kenyeres Bálintot.

A nemzetközi színészgárdával készült film főszereplője a román Vlad Ivanov, akit leginkább a cannes-i Arany Pálma díjas 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből vagy a Toni Erdmannból ismer a közönség. A főbb szerepekben Jacques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, Johanna ter Steege, és a Timbuktuból ismert Toulou Kiki láthatók.

A Tegnap magyarországi bemutatója szeptember 13-án várható, a budapesti és vidéki mozikon kívül számos alternatív helyszínen rendeznek majd közönségtalálkozóval egybekötött vetítést - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!