Sziget - Dua Lipa és a Gorillaz is fellép az idei Szigeten

Kultúra, 2018.02.20

Az idei Brit Awards-ra öt kategóriába is jelölt Dua Lipa és a világ egyik legnépszerűbb virtuális együttese, a Gorillaz is fellép az idei Sziget fesztiválon, amelyet augusztus 8. és 15. között rendeznek meg.

A szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a fesztivál nagyszínpadán az Egyesült Királyság egyik legfelkapottabb fiatal sztárja, Dua Lipa és Damon Albarn virtuális sztárzenekara, a Gorillaz mellett első alkalommal láthatja a közönség az ifjú kanadai énekes-dalszerzőt, Shawn Mendes-t is.

Fellép továbbá a grime egyik nagy tehetsége, Stormzy, tavalyi nagysikerű lemezét hozza el a Grammy-díjas The War On Drugs, de koncertet ad az ausztrál énekes-dalszerző, a Chet Faker művésznéven is alkotó Nick Murphy is.

A soul-folk műfajt képviseli Lianne La Havas, továbbá a Sziget vendége lesz az amerikai rapper-énekes Desiigner, valamint a tavaly öt nagylemezt is kiadó ausztrál pszichedelikus rockzenekar, a King Gizzard & The Lizard Wizard is.

Az elektronikus zenei felhozatalt erősíti a Gorgon City live, a soul zenei irányt JP Cooper képviseli, de fellép a francia house 18 éves sztárja, Petit Biscuit is.

A house vonalat KSHMR amerikai DJ és Sofi Tukker képviseli, a dubstep irányt Borgore, a punk rockot pedig a The Living End ausztrál banda. Érkezik továbbá a fiatal brit rapper, Scarlxrd, elektronikus zenéivel a Seven Lions és a Delta Heavy, valamint fellép a Yellow Days, az osztrák Bilderbuch és a blues-country irányzatot képviselő My Baby is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!