Sziget - Francia és spanyol társulat művészei a Nagy Utcaszínház idei előadásában

Kultúra, 2017.08.09

Különleges, kifejezetten a Sziget fesztiválra készült műsorral jelentkezik idén a Nagy Utcaszínház: a francia Collectif Arbuste és a spanyol Aerial Jockey Strada tagjai látványos előadással várják a közönséget esténként két alkalommal.

A közös produkció két különálló show, a Collectif Arbuste Instrumentarium című műsorának, valamint a barcelonai csapat Eterfeel című előadásának ötvözete, amely futurisztikus hangulatával a jövőbe repít. Akrobatikus légi mutatványok és élő, ütős hangszereken alapuló modern elektronikus zene találkozik az előadás középpontját képező torony körül földön és levegőben, az élményt pedig az extrém kompozíciót kiemelő fények teszik teljessé - olvasható a fesztivál honlapján.

A 30 perces előadás az OTP Bank Színpad by A38 sátor melletti réten augusztus 9-től 14-ig minden este két alkalommal látható. Ha esetleg időjárási viszontagságok miatt valamelyik nap elmarad az előadás, augusztus 15-én is megtekinthető lesz a produkció.

A műsorban fellépő akrobaták között van Alba Blanco, Javier Castelló, Sara Gil, Javier Aguilera, Pablo Marín, Adrián Pérez, Antonio Barragan, Carolina Fayos, Helena Sánchez, Maria Jara, Maria Palazon és Nazareth Martin. A művészeti vezető Roberto Strada és Rémi Bosch, a zenét Nathanael Pinna, Loris Bini, Patrice Curtillat és Nicolas Aubin adja.

Látványos előadások várják a fesztiválozókat a Cirque du Sziget programhelyszínen is, ahol egy több mint ezer fő befogadására alkalmas sátorban és egy szabadtéri színpadon felváltva kínálják a magyar és külföldi előadásokat. A programban két kanadai társulat, a Machine de Cirque és a Cirque Alfonse is szerepel.

Az éjfélig tartó műsorfolyamot minden nap a budapesti Baross Imre Artistaképző tanulói indítják el, őket az olasz Circo Riccio követi, de fellép a spanyol Compania Vavel Circus társulata is. A szabadtéri színpadon többek közt a kenyai The Black Blues Brothers, az olasz Dario Rossi és a kanadai Mr. Banana előadása lesz látható. A színpad műsorát minden nap félórás tűzzsonglőr-show zárja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!