Szombaton kezdődik a martonvásári koncertsorozat

Kultúra, 2018.07.10

Szombaton kezdődik a Nemzeti Filharmonikusok martonvásári koncertsorozata, amelyen Beethoven életművének legkülönlegesebb darabjai szólalnak meg három alkalommal.

A szombati esten a Prometheus-nyitány, a C-dúr hármasverseny és a III. szimfónia hangzik el Bogányi Tibor vezényletével, Szabadi Vilmos hegedűművész, Fejérvári Zoltán zongoraművész és Devich Gergely gordonkaművész közreműködésével a Brunszvik-kastély parkjában - közölték a Nemzeti Filharmonikusok kedden az MTI-vel.

A július 21-i koncerten a IV. szimfóniát, a Karfantáziát és az Ah, perfido! koncertáriát hallhatja a közönség Ránki Fülöp zongoraművész, Rálik Szilvia szoprán, Schnöller Szabina szoprán, Dóri Eszter szoprán, Galgóczy-Boros Dóra alt, Kun Tibor tenor, Pásztor Péter bariton, Kelemen Dániel basszus, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában Somos Csaba karigazgató vezényletével.

Az első martonvásári nyári Beethoven-est hatvanadik évfordulója alkalmából július 28-án délután a Nemzeti Énekkar és a Grazioso Kamarazenekar hangversenye, Kolonits Klára ária-műsora és rézfúvós zene is várja a közönséget. Az esti ünnepi hangversenyen a C-dúr zongoraverseny és a C-dúr mise szólal meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar, Balázs János zongoraművész, Váradi Zita szoprán, Vörös Szilvia alt, Horváth István tenor és Blazsó Domonkos basszus előadásában, Hamar Zsolt dirigálásával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!