Szombaton kezdődik a Zuglói Filharmónia Téli bérlet sorozata

Kultúra, 2017.11.30

Szombaton kezdődik a Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekar téli bérletsorozata Kovács Zoltán, Brahms és Mendelssohn műveivel a Pesti Vigadóban.

A téli bérlet műsorában a nagy klasszikusok, így Brahms, Mendelssohn, Sibelius és Beethoven alkotásai mellett minden alkalommal megszólal egy-egy kortárs mű is, az idei évadban Kovács Zoltán, Tóth Péter és Dubrovay László kompozícióit ismerheti meg a közönség - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A sorozat első koncertjén Katrin Mátyás klarinétművész közreműködésével elhangzik Kovács Zoltán Álomtáncok című klarinétversenye, amely kísérletet tesz a versenymű és a programzene ötvözésére. Johannes Brahms német zeneszerző 1873-ban bemutatott Változatok egy Haydn-témára című darabja 9 variációt sorakoztat fel az akkortájt népszerűvé vált karaktervariációk formájában. Felix Mendelssohn-Bartholdy V. (Reformáció) szimfóniája 1830 nyarán keletkezett a nagy teológus, Melanchton 1530-as Augsburgi Konfessziójának, a reformáció kiáltványának megjelenési évfordulójára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!