Szombaton újévet köszöntő tánckoncert lesz Szolnokon

Kultúra, 2018.01.11

Napszédítők címmel a népzene és a néptánc köré fonódó zenei produkciót láthat a közönség szombaton a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és az Állami Népi Együttes közös előadásában - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen. Az idei tánckoncert visszakanyarodik a legelső produkcióhoz, a magyarság és a népdalok világához - mondta el a műsorban Tibenszky Móni Lisa sajtófőnök.

Mint hozzátette: hét év alatt mindig más tartalmakat, más zenéket láthatott a közönség, idén Kodály és Bartók művészetének állítanak emléket a Szolnoki Városi Sportcsarnokban.

A műsorban, melynek koreográfusa Mihályi Gábor és zenei rendezője, karmestere Izaki Maszahiro, csaknem 330-an szerepelnek, és csaknem 2 ezer néző előtt adják elő.

Kádár Edit, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kommunikációs munkatársa elmondta: a művészetek szintéziséből született meg az új műfaj, amelyben a tánc és a zene egyenrangú szerepet játszik.

A koncerten felhangzik többek között Kodály Kállai Kettőse, az Esti dal, Bartók Román népi táncai, de újra láthatja a szolnoki közönség az első tánckoncerten óriási sikert aratott Ecseri lakodalmast is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!