Tarr Béla zsűrizik és díjat is kap a 15. Moreliai Nemzetközi Filmfesztiválon

Kultúra, 2017.10.17

Tarr Béla kapja a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetem (UNAM) Filmarchívumának kitüntetését a pénteken kezdődő 15. Moreliai Nemzetközi Filmfesztiválon (FICM). A rendező a fesztivál mexikói játékfilmes versenyprogramjának zsűrielnökeként vesz részt a mustrán.

Tarr Béla másodszor látogat el a moreliai filmfesztiválra, amelynek legutóbb 2011-ben volt a vendége - olvasható a fesztivál honlapján.

A Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetem (UNAM) Filmarchívuma 1987 ítéli oda elismerését olyan alkotóknak és intézményeknek, amelyek hozzájárulnak a filmvilág gazdagításához.

Az archívumban őrzött filmek helyreállítási és karbantartási folyamatából visszamaradó színtiszta ezüstből készülő érmet korábban Abbasz Kiarosztami, Volker Schlöndorff, Terry Gilliam, Arthur Penn, Juliette Binoche és Willem Dafoe vehette át.

Az október 20. és 29. között zajló fesztivál honlapján olvasható méltatás szerint Tarr Béla a filmjeinek ereje és eredetisége, valamint a filmkészítők új nemzedékeinek kinevelése iránti elkötelezettsége miatt kapja a díjat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!