Télbúcsúztató Farsangfarka Fesztivál Szentendrén

Kultúra, 2017.02.11

Farsangfarka Fesztivál elnevezéssel új télbúcsúztató karnevállal várják a közönséget Szentendrén február 24. és 26. között.

A Szentendrei Kulturális Központ tájékoztatása szerint hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg a karnevált február utolsó hétvégéjén. A Fő téren izgalmas kültéri dekorációval, tűzkosarakkal, hőgombákkal, hangulatosan terített asztalokkal teremtenek majd otthonos melegséget, és gasztronómiai vásár is várja a látogatókat.

A háromnapos fesztiválon számtalan kulturális programmal, télbúcsúztató utcabállal, maszkos-jelmezes fáklyás felvonulással, tűzzsonglőr-produkcióval, vidám forgataggal űzik el majd a hideg napokat.

Szombat délelőtt álarckészítő kézműves foglalkozás lesz a gyerekeknek a Városi Vendégházban, déltől pedig a Fő téren a Benidotti Quartet zenél. Délután 1 órától maskarás szentendrei óvodások farsangoló mondókákkal, énekekkel, csörömpölő zenebona kíséretében vonulnak fel, majd a Mintapinty zenekar ad koncertet. A délután folyamán vásári komédiások érkeznek, a Fővárosi Nagycirkusz művészei pedig színes bűvészshow-val lépnek fel.

Szentendre olasz testvérvárosából, Gubbióból érkezik egy különleges produkciót bemutató zászlóforgató csoport, a Sbandieratori di Gubbio, majd az Altiszti Akadémia Katonazenekara gyepshow-val szórakoztatja a nézőket. Délután 6 órakor maskarás, fáklyás felvonulás indul, amely alatt különleges tűzzsonglőr-produkció szórakoztatja az álarcos felvonulókat. Este a Sunny Dance Band Wolf Katival ad koncertet a Fő téren. A nap folyamán a tarka farsangi kavalkádban mutatványosok, álarcosok és a velencei karnevál hangulatát idéző jelmezes-maszkos alakok bukkannak fel mindenütt.

Vasárnap a programok délben kezdődnek: fellép a Valami Swing, a Strings of the Streets, a Welldance SE, a Csipkefa Népzenei és Improvizációs Klub, koncertet ad az Offline Band, majd a Ferences Gimnázium diákjai zenélnek. Délután 5 órától a Gipsy Jazz Band lép fel, majd Mákó Kata és dobosai következnek. A karnevált a Balkán Fanatik zárja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!