Teraszán várja újra olvasóit a szegedi Somogyi-könyvtár

Kultúra, 2020.05.19

Dóm téri épületének teraszán várja szerdától a szegedi Somogyi-könyvtár olvasóit, akiknek lehetőségük lesz a kötetek visszaadására és újak kölcsönzésére is - tájékoztatta az intézmény PR-munkatársa kedden az MTI-t.

Andóczi Balogh Éva közölte, bár a járványhelyzet miatt a könyvtárak továbbra sem látogathatók, de az intézmény szeretné segíteni beiratkozott olvasóit abban, hogy új kötetekhez jussanak, a kiolvasottakat pedig vissza tudják vinni. Szerdától ezért munkanapokon délelőtt és délután két-két órán át lehetőséget biztosítanak erre a Somogyi-könyvtár központi épületének teraszán.

A bejárat előtti egyik oldalán a könyvtár munkatársai dobozokat helyeznek el, amelyekbe az olvasók beletehetik a visszahozott könyveket. A kötetek fertőtlenítés után egy későbbi időpontban újra kölcsönözhetőek lesznek.

A terasz másik oldalán található asztalokra pedig a könyvtárosok előkészítik az olvasók által előre megrendelt, névre szóló könyvcsomagokat, amelyeket onnan felvehet és elvihet a szolgáltatás igénybe vevője. A beiratkozott olvasók a könyvtár online katalógusából választhatják ki a kikölcsönözni kívánt legfeljebb öt kötetet, melyeket visszaigazolást követően - személyes kontaktus nélkül - vehetnek át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!