Tíz koncert szerepel a Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál programjában

Kultúra, 2018.05.27

A klasszikus zene népszerű darabjai alkotják a 27. Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál tíz koncertből álló programját július 2. és augusztus 2. között.

A fesztivált a Zuglói Filharmónia - Szent István Szimfonikus Zenekar nyitja meg Csajkovszkij remekműveivel és Langer Ágnes hegedűművész közreműködésével, a július 5-i gálaesten Kertesi Ingrid szoprán előadásában Mozart, Verdi és Bellini áriák szólalnak meg. A Magyar Virtuózok Kamarazenekara Vivaldi és Csajkovszkij alkotásait, Szenthelyi Krisztián bariton Verdi és Donizetti áriákat ad elő.

A MÁV Szimfonikus Zenekar Beethoven Coriolan-nyitányát és az V. szimfóniát, Szabadi Vilmos hegedűművész pedig a D-dúr hegedűversenyt mutatja be, a következő esten Meseautótól a Carmenig címmel a Sabathsong Klezmer Band ad koncertet. A Mendelssohn Kamarazenekar Mozart-estjén többek között a D-dúr divertimento és az A-dúr szimfónia hangzik el, a Musica Sonora Kamarazenekar egyebek mellett Schubert Esz-dúr miséjét és Vivaldi Gloriáját adja elő - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.

A Budapesti Vonósok Bach-, Vivaldi- és Telemann-műveket szólaltatnak meg a Barokk esten, majd a Budapest Bár ad koncertet Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Szűcs Krisztián és Mező Misi fellépésével. A fesztivál zárónapján a 100 Tagú Cigányzenekar teljes létszámban lép a pódiumra és közkedvelt darabokkal szórakoztatja az érdeklődőket.

A koncertek július 2-től augusztus 2-ig hétfői és csütörtöki napokon látogathatók, a részletes program megtalálható a www.vajdahunyad.hu oldalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!