TV műsor

Tizenegy tánccsoport mutatkozik be az Interetno népművészeti fesztiválon Szabadkán

Kultúra, 2017.08.10

Négy szerbiai és hét külföldi tánccsoport lép fel augusztus 22. és 26. között az Interetno fesztiválon Szabadkán, az ötnapos rendezvény emellett Kiskunhalason, Szenttamáson, Magyarkanizsán és Zentán is bemutatkozik - közölték a szervezők csütörtökön.

Az MTI tudósítójához is eljuttatott közlemény szerint a fellépők Magyarországról, Szerbiából, Lettországból, Paraguayból, Chiléből, Hondurasból és Mexikóból érkeznek az észak-bácskai településre.

A népművészeti fesztiválon idén koncertet ad többek között a Szökős zenekar és a Ravnica tamburazenekar. Ismét megszervezik a vajdasági magyar gyermektáncegyüttesek bemutatóját, ennek keretében augusztus 25-én 13 gyermektáncegyüttes lép fel. Ugyanezen a napon Páva gála címmel bemutatót tartanak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorának résztvevői.

A szabadkai városháza előtti téren kialakított fesztiválfaluban, az Etnopolisban a szokásos kísérőrendezvények várják az érdeklődőket, lesz kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai és borászati bemutató és játszóház. A 16. alkalommal megrendezett fesztiválon a somogyi és a gombosi népművészet kerül a középpontba.

Az utóbbi 15 évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére évente több ezren látogatnak el Szerbiából és külföldről. Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!