Tizenkét tánccsoport mutatkozik be az Interetno népművészeti fesztiválon Szabadkán

Kultúra, 2018.08.19

Négy szerbiai és nyolc külföldi tánccsoport lép fel augusztus 22. és 26. között az Interetno fesztiválon Szabadkán - olvasható a rendezvény honlapján.

A fellépők Jakutföldről, Kolumbiából, Mexikóból, Magyarországról, Panamából, Paraguayból, Oroszországból és Tatárföldről érkeznek az észak-bácskai településre.

A népművészeti fesztiválon idén koncertet ad az angol népzenét játszó pécsi együttes, a Simply English, a budapesti Dresch Vonós Quartet és az erdélyi Heveder zenekar.

Bodrogi Béla fesztiváligazgató a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idei fesztivál annak a társadalmi összefogásnak az eredménye, amely az önkéntesek, a szabadkai vállalkozók, a Nemzetközi Folklórfesztiválok Szövetsége (CIOFF), valamint a helybeliek részéről mutatkozott meg, hogy a csökkenő önkormányzati támogatások ellenére megmentsék Szabadka egyik legértékesebb és immár hagyományosnak számító összművészeti fesztiválját.

A szabadkai városháza előtti téren kialakított fesztiválfaluban, az Etnopolisban a szokásos kísérőrendezvények várják az érdeklődőket, lesz Gasztrofalu, Borutca, régi mesterségek bemutató és kirakodóvásár, játszóház, ahol a baba-mama kuckó és a kismama pihenő mellett idén először a külföldi néptánccsoportok tagjai saját tájegységük játékait és kézműves technikáit is megtanítják a kíváncsiskodókkal.

Az utóbbi 16 évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére évente több ezren látogatnak el Szerbiából és külföldről. Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!