Több mint öt ezren látogattak el a Városligetben rendezett családi fesztiválra

Kultúra, 2018.06.16

Több mint ötezer látogatót vonzott a Városligetben megrendezett Liget Budapest Art Park családi fesztivál szombaton - közölte a Városliget Zrt. az MTI-vel.

A rendezvényen színes programokkal várta a látogatókat a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Fővárosi Nagycirkusz és a Magyar Zene Háza is - olvasható az eseményt szervező cég közleményében.

A program célja a megújuló Városliget népszerűsítése volt. Az akadálymentesített rendezvényen az érdeklődők a családi játékok mellett megismerkedhettek a hangszerkészítés fortélyaival, hallgathattak székelyföldi meséket, emellett bábjátékok, ügyességi próbák várták az érdeklődőket.

Az állatkert sátrában állati történetekre felfűzött meséket hallgathattak a gyerekek és körbejárhatták a Holnemvolt Vár titkait. A Néprajzi Múzeum gyerekbarát programokkal várta a családokat, a Magyar Zene Háza állomásán pedig bárki alapíthatott családi zenekart és saját hangszert is készíthetett. A Szépművészeti Múzeum festményei is "kiköltöztek" a parkba, a Fővárosi Nagycirkusz programjain pedig hétpróba várta a gyerekeket.

A rendezvényen több társadalmi szervezet is bemutatkozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!