Több mint tíz év után lép fel újra Budapesten az Art of The Art Ensemble of Chicago

Kultúra, 2018.06.05

Több mint tíz év után csütörtökön újra Budapesten lép fel az Art of The Art Ensemble of Chicago a MOM Kulturális Központban a Get Closer sorozatban - mondta el Kleb Attila, a sorozat művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Az avantgárd dzsesszzenekar különlegessége, hogy a klasszikus hangszerek mellett kerékpáralkatrészeket, harangokat, játékhangszereket, szélcsengőket, kagylóhéjat és ütőhangszerek széles skáláját szólaltatják meg a színpadon. Emellett a tagok hosszú évtizedeken keresztül törzsi festéssel az arcukon, rituális táncokat lejtve adtak koncerteket.

A zenekar az 1960-as években alakult, tagjai hosszú időt töltöttek Párizsban, ahol a művészvilág pezsgő életét élve tapasztalatot szereztek különböző művészeti ágakban, amelyeket később a színpadon kereszteztek - fűzte hozzá.

A klasszikus felállásból már csak Roscoe Mitchell és Famoudou Don Moye tagja a zenekarnak. Ők ketten Hugh Ragin trombitással, Tomeka Reid csellóssal és Jaribu Shahid bőgőssel alkotják a The Art Ensemble of Chicagót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!