Több mint kétezer táncost várnak hétvégén a veszprémi Connenctor Táncfesztiválra

Kultúra, 2018.03.01

Több mint kétezer táncos részvételével hetedik alkalommal rendezik meg a Connector Táncfesztivált március első hétvégéjén Veszprémben - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Négy országból - Ausztriából, Horvátországból, Szlovákiából és Magyarországról - mintegy 80 tánccsoport és 2100 táncos érkezik a veszprémi fesztiválra, melyen 413 koreográfiát mutatnak be - mondta el Barbarics Zsófia. Hozzátette: a nagy érdeklődés miatt a korábbiaknál hamarabb, már február elején befejeződött a nevezés.

A két nap alatt négy kategóriában - mini, gyermek, junior és felnőtt - zajlanak a versenyek. Szombaton modern és kortárs tánc, művészi tánc, show és látványtánc, klasszikus balett, standard és latin táncok, musical illetve open, vasárnap pedig akrobatikus rock and roll, hip-hop, disco, fitnesz, hastánc, néptánc, break illetve open stílusokban mutathatják meg tudásukat az indulók. A produkciókat 14 fős szakmai zsűri értékeli majd.

A fesztiválon a tavalyi év után idén is meghirdetik a Connector Arca Ösztöndíjat, melynek célja a fiatal tehetségek megsegítése - mondta a fesztivál másik főszervezője, Böhm Nóra. Emellett az idei fesztivál bevételéből az autista fiatalokkal foglalkozó veszprémi AutiSpektrum Egyesületet is támogatják
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!